Přehled knih k prodeji

Učedníkem rabína Ježíše

Představ si, že žiješ v roce 30 a učíš se u největšího rabína všech dob Jaké by to asi bylo, kdybychom se mohli přenést do prvního století a sedat u nohou rabína Ježíše, stejně jako jeho židovští učedníci? Jak by znalost zvyků, představ a tradic tehdejší židovské kultury ovlivnila naše chápání evangelia?
Autorky předkládají obraz Ježíše jako židovského učitele z prvního století s přesností vědců, dramatičností dobrých vypravěčů a vnitřním zaujetím učedníků. Tato kniha bude velkým obohacením jak pro odborníky, tak pro laiky. Z této studie, která je podpořena pečlivým zkoumáním starověkých textů i nejnovějšími archeologickými objevy, zaznívá jasná výzva k následování biblického Ježíše.

Zdroj: https://www.databazeknih.cz/knihy/ucednikem-rabina-jezise-510666

Vydáno: 2023, Institut Williama Wilberforce
Počet stran: 240
Jazyk vydání: český
Vazba knihy: měkká / brožovaná
ISBN: 978-80-905863-2-1

info@icej.cz, 390 Kč + 60 Kč poštovné

Sloužil jsem Arafatovi

Tass Saada měl už v sedmnácti svůj Kalašnikov. Utekl z domova a stal se ostřelovačem a osobním řidičem Jásira Arafata.
Vyrůstal jako palestinský uprchlík v Saúdské Arábii a tato zkušenost jej naučila nenávidět. A stejně jako mnozí další Palestinci, obrátil svou nenávist – a svou zbraň - proti Izraeli.
Příběh Tasse Saady mohl skončit tragicky, mohl se stát jen další z mnohých obětí nenávisti, která kvasí na Blízkém východě. Ale Tass se měl dočkat lepšího osudu. Jeho příběh vám umožní zblízka nahlédnout:

  • do světa Jásira Arafata
  • do života, bojů a myšlení palestinského uprchlíka
  • do srdce muslima, který se stal křesťanem a dočkal se za to pronásledování od vlastní rodiny
  • do procesu proměny od nenávisti k lásce a naději

Tento příběh není jen o tom, jak se palestinskému uprchlíkovi podařilo uspět v Americe. Je to příběh, v němž nakonec láska triumfuje nad nenávistí, smíření nad trvalým rozdělením. Tento příběh může inspirovat každého z nás, abychom dokázali překonávat rozdělení a konflikty ve svých životech.

Zdroj: https://www.databazeknih.cz/knihy/slouzil-jsem-arafatovi-219245

Vydáno: 2014, Institut Williama Wilberforce
Originální název: Once an Arafat Man, 2008
Počet stran: 220
Jazyk vydání: český
Vazba knihy: měkká / brožovaná
ISBN: 978-80-905863-0-7

info@icej.cz, 290 Kč + 60 Kč poštovné

Svobodná, volná

Paní Sternlichtová se narodila v roce 1930 v nedalekých Holicích v židovské rodině Neumannových. Její maminka, Irena Neumannová, rozená Kačerová, měla v Holicích knihkupectví a papírnictví. Hanička jako dvanáctiletá nastoupila s rodiči v prosinci 1942 v Pardubicích do transportu, který je s tisícovkou dalších Židů odvezl do Terezína. Odtud byli odvlečeni do Osvětimi, kde oba rodiče zahynuli. Jejich dcerka přežila, přežila pracovní nasazení v bombardovaném Německu i transport smrti do Mauthausenu, kde ji vysílenou osvobodili v „hodině dvanácté“ Američané. Z celé široké rodiny přežilo jen několik jednotlivců, kromě Hany ještě její bratranec Karel Berman, operní pěvec a národní umělec. Po válce se Hanička zasnoubila s přeživším holocaustu Hanušem Sternlichtem a spolu emigrovali do Izraele, kde dodnes rodina žije.

Zdroj: https://www.databazeknih.cz/knihy/svobodna-volna-382228

Vydáno: 2018, vlastním nákladem
Počet stran: 145
Jazyk vydání: český
Vazba knihy: pevná / vázaná
ISBN: 978-80-270-3767-4

info@icej.cz, 300 Kč + 60 Kč poštovné

Náš otec Abrahám

Podrobná monografie zaměřená na téma židovských kořenů křesťanské víry. Probírá dějiny církve z hlediska vztahu k židovství, seznamuje s podstatou židovského myšlení, navrhuje aplikace vhodné pro dnešní církev. Obsahuje velké množství údajů. Nezbytná pomůcka pro vážné studium, východisko pro dialog s Židy.

Zdroj: https://www.databazeknih.cz/knihy/nas-otec-abraham-251209

Vydáno: 1997, Sborový dopis
Originální název: Our Father Abraham
Počet stran: 380
Jazyk vydání: český
Vazba knihy: měkká / brožovaná

info@icej.cz, 199 Kč + 60 Kč poštovné

Máme ruce od krve

Tato kniha přináší podrobný přehled tragické historie křesťansko - židovských vztahů, od prvních protižidovských výroků a činů církve až po hrůzy šoa, a nevyhýbá se ani zkoumání protiizraelských postojů a protižidovských předsudků mezi dnešními křesťany.

Zdroj: https://www.databazeknih.cz/knihy/nas-otec-abraham-251209

Vydáno: 1982, Sborový dopis
Počet stran: 220
Jazyk vydání: český
Vazba knihy: měkká / brožovaná

info@icej.cz, 149 Kč + 60 Kč poštovné